Geplaatst op Geef een reactie

3 Voordelen van een draagcover

Mamalila allrounder draagcover mawaho.nl

Wil je in de herfst en winter je baby graag warm en droog buiten dragen, maar vind je een draagjas iets teveel? Omdat je het misschien snel warm hebt, je niet weet of je je baby lang blijft dragen of een minder groot budget hebt? Dan is een draagcover een hele goed oplossing! 

Werken in laagjes

Wat je je baby aan moet doen tijdens het dragen in de draagzak of draagdoek wanneer het kouder en natter wordt buiten is altijd een lastige vraag als nieuwbakken ouder. Het is het beste om te werken in laagjes. Geen dikke berenpakjes, skipakjes of winterjassen, dit wordt te snel té warm waardoor er oververhitting op de loer licht. Hoe dan wel? Je werkt met dunnere laagjes in de draagzak of draagdoek en een dikkere laag (draagjas, draagcover, draagvest) over het draagsysteem. Vul aan met een fijn (strik)mutsje en warme slofjes en je bent klaar om naar buiten te gaan. 

3 Voordelen van een draagcover 

Een draagcover draag je over je baby in de draagzak of draagdoek maar onder jouw eigen jas. Dit is een budgetvriendelijke oplossing om je kindje buiten te dragen in de herfst en winter. Wat zijn nou de grootste voordelen van een draagcover?

  • Een draagcover past bij iedereen!: Draagcovers zijn universeel en goed verstelbaar voor meerdere posturen, hierdoor ook makkelijk in gebruik bij mama, papa of andere dragende verzorgers.
  • Een draagcover past over elk draagsysteem: Of je nu met een draagzak of draagdoek je kindje draagt, een draagcover is altijd te bevestigen over elk draagsysteem. Ze werken allemaal met een ander systeem, maar ze passen altijd. 
  • Multifunctioneel: Een draagcover hoeft niet alleen gebruikt te worden als draagcover. Gebruik hem over de wandelwagen als warm laagje voor je kindje, over de autostoel of neem hem mee (want makkelijk klein op te vouwen) op de wandeling en leg hem op de grond zodat je warm en droog kunt zitten tijdens de stop. 

Welke draagcover is het beste?

Er zijn best wat verschillende varianten. Winter draagcovers, softshell, fleece, 3 in 1. Welke kies je dan? Bedenk wanneer je hem het meeste wil gaan gebruiken, hoe snel hebben jij en je baby het warm (of koud). Daarop kun je de dikte selecteren, wil je er een die waterafstotend is of waar en je een regenlaagje over heen aan doet? Het is heel persoonlijk, dus kijk naar wat bij jou past. Hulp nodig? Stuur me gerust een mailtje via het contactformulier ;). 

Een draagcover is beter dan een goedkope draagjas

Unpopulair opinion denk ik, maar wel een die ik wil aankaarten. Hoe vaak ik wel geen mama’s in de winkel heb gehad die spijt hadden van hun goedkope draagjas die na een paar maanden al klaar was voor de kliko en niet voldeed aan hun verwachting. Twijfel je of je je kindje lang blijft dragen maar heb je wel een oplossing voor deze herfst/winter nodig? Dan is een draagcover altijd een betere optie. Goedkoper in aanschaf én past altijd. Zo kun je gemakkelijk uitproberen of het dragen ook in het najaar iets is wat je vaak doet en je kunt hem altijd tweedehands doorverkopen (want de kwaliteit is gewoon goed) wanneer je toch besluit een draagjas aan te schaffen.

 

Bekijk hier alle draagcovers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *