Geplaatst op Geef een reactie

Je baby dragen in de sneeuw

fun2bemum everest softshell positie- en draagjas buikdragen in de sneeuw

Prachtig die witte wereld, maar als je met je baby naar buiten gaat in de draagzak of draagdoek kan het vervelend zijn. Waar moet je op letten als je je baby gaat dragen in de sneeuw?

Wat trek je je baby aan bij het dragen in de sneeuw

Sneeuw staat meestal ook gelijk aan kou. Zorg dus dat je je goed aankleed, laagjes hebben hierin de voorkeur. Beter meerdere isolerende laagjes dan een dik pak. Het fijnste is natuurlijk een draagjas of draagcover. Dat is een laag over jullie samen heen en dat isoleert het beste. Dikke ski- en berenpakken en winterjasje willen we het liefste vermijden in de draagzak of draagdoek. Dit zorgt namelijk voor een slechte houding in de draagzak of draagdoek (naast dat het een hele work-out is om je kindje er dan in te krijgen). Daarnaast gaat dit dan over je eigen jas heen, je kindje profiteert dan niet meer van jouw lichaamswarmte en kan moeilijk zijn eigen temperatuur regelen in zo’n dik pak. Wat vaak zorgt voor warmte stuwing. Lees hier meer over wat je je kindje aantrekt in de winter.

Dus een goede draagjas of draagcover is het fijnste en veiligste om je baby onder te dragen in de winter. Voeg daar een warm mutsje, warme slofjes en eventueel een sjaaltje aan toe om de uitstekende ledematen warm te houden. Zorg dat je baby niet bedekt wordt door je eigen sjaal of te diep in de jas zit om de verse luchttoevoer te houden.

Stevige schoenen

Als het sneeuwt kan het snel glad worden en dat is val gevaar. Zorg dus dat je stevige schoenen draagt, wandelschoenen of snowboots hebben de voorkeur. Verse sneeuw is natuurlijk niet glad, maar als het gaat dooien of het een beetje papsneeuw is kun je wel sneller uitglijden. Er zijn speciale spikes te krijgen die je over je schoenen aan kan doen waardoor je meer grip hebt in de sneeuw. Zo voorkom je valpartijen. Veiligheid voor alles ;).

Hoe draag je je baby in de sneeuw?

Het beste is om je kindje te dragen zodat je ziet waar je loopt. Draag je kindje daarom op de buik niet te hoog, zorg dat je goed over je kindje heen kan kijken. Op de rug dragen met een wat ouder kindje heeft de voorkeur, grotere kindjes komen toch wat hoger uit waardoor het zicht wordt belemmert als je op de buik draagt. Wil je grotere kindje toch op de buik, draag hem/haar dan zo laag mogelijk.

Even op een rijtje

Waar kun je op letten als je je kindje gaat dragen in de sneeuw:

  • Geef je baby geen dikke ski- berenpakjes of winterjasjes aan. Dit is te dik en te bulky, geeft kans op warmtestuwing en is niet comfortabel.
  • Draag je kindje bij voorkeur onder een draagjas of draagcover. Zo profiteert je kindje van jouw lichaamswarmte.
  • Voeg een mutsje, warme slofjes en eventueel een sjaaltje toe. Wil je zelf een sjaal dragen? Kies dan voor een aansluitende col of zorg ervoor dat de sjaal niet over je kindje heen gaat.
  • Draag stevige schoenen, wandelschoenen of snowboots. Er zijn speciale spikes te krijgen die je over je schoenen aan kan doen voor meer grip in de sneeuw.
  • Zorg dat je goed over je kindje heen kan kijken, draag grotere kindjes bij voorkeur op de rug zodat je goed kan zien waar je loopt.
  • Als je het spannend of eng vindt om je baby te dragen in de sneeuw pak dan de wandelwagen of de slee (als je baby daar groot genoeg voor is).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *