Geplaatst op

Er is zoveel keus, wat past er bij mij?

Kaya Graphite draagvest mawaho.nl

 

Er is voor iedereen een passende oplossing als het gaat om je kindje dragen met koud en nat weer. Zo heb je een draagjas (die vaak ook als zwangerschapsjas of positiejas gebruikt kan worden), een draagvest en draagcover die je kunt gebruiken tijdens het dragen van je kindje. Hieronder leg ik uit wat het verschil is.

Draagjas

Wanneer het kouder wordt maar je toch met je kindje in de draagzak of draagdoek naar buiten wilt kun je dit doen door je kindje over je eigen jas te dragen met dikke kleding aan. Maar ervaring leert men dat dit toch niet zo lekker zit, zo’n bulk met kleding. Daarbij als je kindje in slaapt valt moet je met die dikke lagen kleding blijven zitten, tenzij je je kindje uit kunt kleden zonder hem/haar wakker te maken. Hier komt de draagjas om de hoek kijken. Een draagjas -en vaak ook positie- of zwangerschapsjas- trek je gemakkelijk aan over je kindje die al in de draagzak of -doek zit. Zo heb je het beiden lekker warm en als je kindje in slaapt valt hoef je alleen maar je jas uit te doen en kan je kindje lekker blijven zitten. Een draagjas kun je vaak al gebruiken tijdens de zwangerschap en ook nadat de draagdagen voorbij zijn kun je de meeste draagjassen nog door dragen als normale jas.

Alle positie- en draagjassen

Draagvest

Een draagvest is heerlijk voor de lente en de herfst (en als je het heel snel warm hebt ook in de winter), maar kan ook fijn zijn voor de frissere zomeravonden. Er zijn draagvesten waar al een inzetstuk in het vest gemaakt is, je hoeft hem alleen maar aan te doen over je kindje die al in de draagzak of draagdoek zit. Maar er zijn ook draagvesten met een apart inzetstuk, hierdoor kun je het vest dus ook dragen zonder je kindje en als je kindje meegaat ritst je gewoon hem erin. Multifunctioneel 😉

Alle positie- en draagvesten

Draagcover

Een draagcover is een uitkomst als je geen draagjas wil aanschaffen maar toch met je kindje warm en droog naar buiten wil gaan. Een draagcover draag je over de draagzak of -doek, hier gaat je eigen jas overheen. Je jas blijft wel open maar de cover omsluit je kindje goed waardoor hij/zij geen kou zal vatten. Een draagcover is ook handig als het buiten nog te warm is voor een jas maar te fris om je kindje geen jas aan te trekken. Hij is ook multi inzetbaar, denk maar eens aan een waterafstotend of warm dekentje in de buggy, een droog plekje om op te zitten in het natte gras. 

Alle draagcovers

 

Het is dus maar net waar je de prioriteit legt en wat je prettig vindt. Als je graag wilt passen ben je welkom bij onze shop in shop Udenhout. Je kunt ons vinden bij ikbenmama en zijn geopend op zaterdag van 10:45 – 16:00 uur en helpen je graag met passend advies. Komt de zaterdag niet voor je uit? Stuur even een mailtje naar info@mawaho.nl voor een afspraak op een andere dag ;). Check altijd even de gesloten dagen of Google voor je vertrekt, het kan zijn dat we een zaterdag gesloten zijn.