Geplaatst op

Waarom hoort een draagjas op je uitzetlijst?

Ken je dat, je bent zwanger, je buik wordt groter het wordt kouder buiten, maar je buik past niet meer in je jas?

Je zal dan snel gaan zoeken naar een positie jas (ook wel zwangerschapsjas genoemd). Dat is natuurlijk al ontzettend fijn, want je buik past daar gewoon in. Het nadeel van een zwangerschapsjas is echter dat als je kindje geboren is heb je een zwangerschapsjas waar je niks meer mee doet, tenzij je deze weer gebruikt bij een volgende zwangerschap.

Als je er al van overtuigd bent dat je graag je kindje wil gaan dragen is een draagjas een must have, want de meeste draagjassen zijn niet alleen een draagjas maar ook een positie jas en een normale jas in één. Die kun je dus veel langer door dragen dan alleen een positie jas. Nog een bijkomend voordeel van een draagjas is als je kindje in slaap valt tijdens de wandeling buiten en je terug binnen bent je alleen je jas maar uit hoeft te doen. Als je je kindje en jezelf dik en warm aankleed (=lees dragen over je eigen jas) en je kindje valt dan in slaap en je bent terug binnen, wordt het toch lastig om al die lagen kleding uit te doen en je kindje slapende te houden.

Het werkt super simpel, een draagjas ziet er uit als een normale jas, hij heeft alleen een extra stukje jas erbij. Sommige hebben een apart inzetstuk voor de zwangerschap en een aparte voor het dragen, een andere hebben een twee in één inzetstuk die je voor beide kunt gebruiken. Als je eenmaal weg bent van het dragen van je kindje zul je uiteindelijk ook op je rug gaan dragen, hoe dan? Bij de meeste draagjassen zit er ook een rits achterop de jas, hierin kun je dat inzetstuk voor het dragen ook inritsen.

Gebruik je hem niet meer als positiejas, ga je de deur uit zonder je kindje of zijn de draagdagen over? Dan kun je de jas ook als normale jas gebruiken!

Ben jij al overtuigd? Dan vind je deze blogs vast ook interessant om te lezen:

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagjas?
Wat hebben draagjassen en IKEA met elkaar te maken?
Waarom het ene Softshell het andere Softshell niet is.
Er is zoveel keus, wat past er bij mij?
Wat het nut van passen is.
Waarom de jassen van Mamalila zo goed zijn.
Waarom kiezen voor een wollen positie- draagjas?
Wat trek ik mijn kindje aan onder de draagjas?