Geplaatst op

Waarom hoort een positie- en draagjas op je uitzetlijst?

Mamalila Vienna Wollen positie- en draagjas buikdragen baby mawaho.nl

Het nadeel van een positiejas (zwangerschapsjas)

Ken je dat, je bent zwanger, je buik wordt groter het wordt kouder buiten, maar je buik past niet meer in je jas?

Je zal dan snel gaan zoeken naar een positiejas (ook wel zwangerschapsjas genoemd). Dat is natuurlijk al ontzettend fijn, want je buik past daar gewoon in. Het nadeel van een positiejas is dat je deze alleen tijdens de zwangerschap kan gebruiken. Misschien wil je meerdere kindjes, maar over het algemeen wordt zo’n jas dus maar één seizoen gebruikt. En dat is zonde.

Een positie- en draagjas

Als je er al van overtuigd bent dat je graag je kindje wil gaan dragen is een draagjas een must have, want de meeste draagjassen zijn niet alleen een draagjas. Maar ook een positiejas en een normale jas in één. Die kun je dus veel langer door dragen dan alleen een positiejas, dat is nog duurzamer ook ;).
Waarom is zo’n draagjas dan zo handig? Als je je kindje en jezelf dik en warm aankleed (=lees dragen over je eigen jas) en je kindje valt dan in slaap wordt het toch lastig om al die lagen kleding uit te doen en je kindje slapende te houden. Hierdoor zit je beide in een sauna binnen. Een draagjas draag je over je kindje in de draagzak of draagdoek heen. Hierdoor profiteert jouw kindje van de lichaamswarmte die jij afgeeft. De draagjas gaat over jullie heen, zo hebben zowel jij als de baby het nooit té warm. En als je weer thuis bent? Dan doe je gewoon je jas uit, je kindje kan dan lekker verder slapen tegen jou aan.

Hoe werkt zo’n positie- en draagjas?

Het werkt super simpel, een draagjas ziet er uit als een normale jas, hij heeft alleen een extra stukje jas erbij. Sommige hebben een apart inzetstuk voor de zwangerschap en een aparte voor het dragen. Andere modellen hebben een twee in één inzetstuk die je voor beide kunt gebruiken. Als je eenmaal weg bent van het dragen van je kindje zul je uiteindelijk ook op je rug gaan dragen, hoe dan? Bij de meeste draagjassen zit er ook een rits achterop de jas, hierin kun je dat inzetstuk voor het dragen ook inritsen. Alle draagjassen die je bij Mawaho vindt hebben deze optie.

Gebruik je hem niet meer als positiejas, ga je de deur uit zonder je kindje of zijn de draagdagen over? Dan kun je de jas ook als normale jas gebruiken!

Ben jij al overtuigd? Dan vind je deze blogs vast ook interessant om te lezen:

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagjas?
Wat hebben draagjassen en IKEA met elkaar te maken?
Waarom het ene Softshell het andere Softshell niet is.
Er is zoveel keus, wat past er bij mij?
Wat het nut van passen is.
Waarom de jassen van Mamalila zo goed zijn.
Waarom kiezen voor een wollen positie- draagjas?
Wat trek ik mijn kindje aan onder de draagjas?
Welke maat moet ik bestellen?