Geplaatst op

Waarom hoort een positie- en draagjas op je uitzetlijst?

Mamalila Vienna Wollen positie- en draagjas buikdragen baby mawaho.nl

Op zoek naar een jas die met alle gemak altijd past voor mama (en papa)? Dan zoek je een positie- en draagjas! 

4 Functies in 1 jas

Wanneer je zwanger bent, of bent geweest herken je dit: het wordt kouder buiten maar je normale jas past niet meer dicht! Je gaat op zoek naar een zwangerschapsjas, maar deze kun je alleen gebruiken tijdens de zwangerschap en daarna doe je er niks meer mee tot je misschien nog een keer zwanger wordt. En dat is natuurlijk zonde en niet zo duurzaam.

Waar je wel naar op zoek bent is een positie- en draagjas, deze heeft namelijk 4 functies:

  • Zwangerschap
  • Het dragen van je baby op de buik
  • Het dragen van je baby op de rug
  • Als normale jas.

Mamalila positie- en draagjas 4 in 1 mawaho.nl

 

De zwangerschapsjas

Alle positie- en draagjassen komen met speciale inzetstukken. Eén hiervan is het zwangerschapsinzetstuk. Deze geeft ruimte voor je zwangere buik wanneer deze groter wordt. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot je buik wordt, welk model je kiest en in welk materiaal wanneer je het inzetstuk nodig gaat hebben.

Een draagjas voor het dragen van je baby op de buik

Als je tijdens de zwangerschap al overtuigd bent dat je graag je kindje wil gaan dragen is het alleen maar een goede keuze om gelijk te gaan voor een positie- en draagjas. Bij alle jassen zit ook een draaginzetstuk. Deze kun je in de jas ritsen, zodat hij over jou en je baby in de draagzak of draagdoek sluit. Zo blijven jij en je baby samen warm en droog. Vergeet ook niet het mutsje en warme slofjes ;). Je baby profiteert dan van jouw lichaamswarmte en als je baby in slaap is gevallen tijdens het wandelen buiten kun je terug binnen gewoon je jas uit doen en je baby laten zitten.

Waarom dit dan fijner is dan over je eigen jas heen dragen?

Een dikke winter jas is vaak glad, het is dan ontzettend lastig om hier de draagzak of draagdoek goed overheen aan te doen. Daarnaast moet je je baby allerlei extra lagen kleding aantrekken. Deze dikke lagen kunnen ervoor zorgen dat de houding in de draagzak of draagdoek niet meer ideaal is en de fijne houding compleet verdwenen. Daarbij zijn dikke lagen, ski- en berenpakjes te snel te warm. Je baby profiteert niet meer van jouw lichaamswarmte en kan snel oververhit raken omdat al die dikke lagen het lastiger maken de lichaamstemperatuur te reguleren. Als je baby dan in slaap valt en je wil je baby niet wakker maken moet je binnen wachten tot je baby wakker is voor je al die lagen uit kunt doen en zit je samen in een sauna. In het filmpje hieronder laat ik zien waarom een draagjas veel fijner is!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mawaho Draagjassen (@mawaho.nl)

Met een draagjas die jullie beide warm houdt hebben zowel jij als je baby het nooit té warm maar ook niet te koud. Meer over wat je je baby het beste aantrekt onder de draagjas vind je hier: Wat trek ik mijn baby aan onder de draagjas? 

Een draagjas voor het dragen van je baby op de rug

Er komt een moment dat je kindje meer wil gaan zien en je je kindje op de rug gaat dragen in de draagzak of draagdoek. Ook daar is aan gedacht met deze multifunctionele jassen! Het draaginzetstuk rits je in de rits die op de rug zit en gaat ook dan gewoon over je kindje heen zodat jullie beide beschermd zijn tegen het herfst en winter weer. Hoe dat dan precies werkt kun je hier allemaal vinden.

Ook nog een normale jas!

Al onze positie- en draagjassen (en vesten) zijn ook te gebruiken als normale jas. Voor de stukjes dat je kindje niet gedragen wil worden, gewoon omdat de jas zo lekker zit en omdat er niet aan te zien is dat hij ook nog meerdere functies heeft. Een jas die jaren aan de kapstok hangt!

Ben je al overtuigd?

Een positie- en draagjas is dus een duurzame keuze. Je kunt hem gebruiken als zwangerschapsjas, draagjas voor buik- en rugdragen en als normale jas. Hierdoor kun je hem jaren gebruiken met en zonder kindje. Heb je vragen stuur ons gerust een mailtje (info@mawaho.nl), komt langs in de winkel of stuur een bericht op ons instagram account.

Meer informatie vind je in ons blog overzicht. Zoals alle mogelijkheden op een rijtje: positie- en draagjas, positie- en draagvest en de draagcovers.