Geplaatst op

Waarom hoort een positie- en draagjas op je uitzetlijst?

Mamalila Vienna Wollen positie- en draagjas buikdragen baby mawaho.nl

Het nadeel van een positiejas (zwangerschapsjas)

Ken je dat, je bent zwanger, je buik wordt groter het wordt kouder buiten, maar je buik past niet meer in je jas?

Je zal dan snel gaan zoeken naar een positiejas (ook wel zwangerschapsjas genoemd). Dat is natuurlijk al ontzettend fijn, want je buik past daar gewoon in. Het nadeel van een positiejas is dat je deze alleen tijdens de zwangerschap kan gebruiken. Misschien wil je meerdere kindjes, maar over het algemeen wordt zo’n jas dus maar één seizoen gebruikt. En dat is zonde.

Een positie- en draagjas

Als je er al van overtuigd bent dat je graag je kindje wil gaan dragen is een draagjas een must have, want veel draagjassen zijn 4 in 1. Een zwangerschapsjas, draagjas voor buik- en rug dragen en een normale jas. Met zo’n positie- en draagjas doe je dus superlang, je kunt hem ook door blijven dragen nadat je je kindjes niet meer draagt. Daarom is het een duurzame keuze.
Waarom is zo’n draagjas dan zo handig? Het allergrootste voordeel van een draagjas is dat je je kindje alleen maar in de draagdoek of draagzak hoeft te doen, mutsje op en warme slofjes aan, daarna gaat de draagjas eroverheen. Je baby profiteert dan van jouw lichaamswarmte en als je baby in slaap is gevallen tijdens het wandelen buiten kun je terug binnen gewoon je jas uit doen en je baby laten zitten.

Waarom dit dan fijner is dan over je eigen jas heen dragen? Een dikke winter jas is vaak glad, het is dan ontzettend lastig om hier de draagzak of draagdoek goed overheen aan te doen. Daarnaast moet je je baby allerlei extra lagen kleding aantrekken. Deze dikke lagen kunnen ervoor zorgen dat de houding in de draagzak of draagdoek niet meer ideaal is en de fijne houding compleet verdwenen. Daarbij zijn dikke lagen, ski- en berenpakjes te snel te warm. Je baby profiteert niet meer van jouw lichaamswarmte en kan snel oververhit raken omdat al die dikke lagen het lastiger maken de lichaamstemperatuur te reguleren. Als je baby dan in slaap valt en je wil je baby niet wakker maken moet je binnen wachten tot je baby wakker is voor je al die lagen uit kunt doen en zit je samen in een sauna.

Met een draagjas die jullie beide warm houdt hebben zowel jij als je baby het nooit té warm maar ook niet te koud. Meer over wat je je baby het beste aantrekt onder de draagjas vind je hier: Wat trek ik mijn baby aan onder de draagjas? 

Hoe werkt zo’n positie- en draagjas?

Het werkt super simpel, een draagjas ziet er uit als een normale jas, hij heeft alleen een extra stukje jas erbij. Sommige hebben een apart inzetstuk voor de zwangerschap en een aparte voor het dragen. Andere modellen hebben een twee in één inzetstuk die je voor beide kunt gebruiken. Als je eenmaal weg bent van het dragen van je kindje zul je uiteindelijk ook op je rug gaan dragen, hoe dan? Bij de meeste draagjassen zit er ook een rits achterop de jas, hierin kun je dat inzetstuk voor het dragen ook inritsen. Alle draagjassen die je bij Mawaho vindt hebben deze optie.

Gebruik je hem niet meer als positiejas, ga je de deur uit zonder je kindje of zijn de draagdagen over? Dan kun je de jas ook als normale jas gebruiken!

Ben jij al overtuigd? Dan vind je deze blogs vast ook interessant om te lezen:

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagjas?
Wat hebben draagjassen en IKEA met elkaar te maken?
Waarom het ene Softshell het andere Softshell niet is.
Er is zoveel keus, wat past er bij mij?
Wat het nut van passen is.
Waarom de jassen van Mamalila zo goed zijn.
Waarom kiezen voor een wollen positie- draagjas?
Wat trek ik mijn kindje aan onder de draagjas?
Welke maat moet ik bestellen?