Geplaatst op

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagjas?

Mamalila Allrounder Softshell alle kleuren mawaho.nl

Iets met bomen en een bos, we snappen dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf van een positie- en draagjas. We proberen je een beetje op weg te helpen.

Het is handig om eerst de eisen vast te stellen die je stelt aan een draagjas. Wil je er alleen mee gaan buik dragen of wil je ook gaan rug dragen? Heb je hem nodig tijdens de zwangerschap als zwangerschapsjas en wil je hem ook als normale jas door dragen? Wat voor materiaal moet de jas zijn, welke pasvorm vind je mooi en wanneer zal je hem het meeste gaan gebruiken? En niet onbelangrijk; hoeveel wil je er aan uit geven? Als je op die vragen een antwoord hebt kunnen we je een stapje verder helpen.

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n draagjas is de kwaliteit.

Wil je de jas nadat je niet meer draagt ook nog als normale jas gaan gebruiken? Dan zul je beter af zijn met een jas die kwalitatief beter in elkaar zit en een langere levensduur heeft, dan een jas met minder kwaliteit die wat goedkoper is. Is goedkoop dan altijd duurkoop? Niet altijd, maar dat leggen we uit in deze blog.

Goedkoop duurkoop?

Niet altijd. Bij Mawaho vind je verschillende prijsklassen, maar altijd van goede kwaliteit. Waar je vooral op moet letten is dat het merk wat je kiest ook echt gespecialiseerd is in dit soort producten. Vaak worden er door grote spelers namaak op de markt gegooid omdat ze verkopen zien. Hierbij is de pasvorm het net niet, de voering doet niks, het gat voor je kindje zit te laag en is niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is dus wel noodzaak om het kaf van het koren te scheiden wil je een kwalitatief goede aankoop doen ;). Meer over kwaliteit kun je hier lezen.

De pasvorm van een draagjas verschilt ook per merk.

De pasvorm is lastig te zien van een foto, daarom kan het handig zijn om de jas te passen. Dit kan trouwens ook bij ons in de winkel in Udenhout ;). Maar je kunt aan de hand van de foto al wel bepalen wat voor soort model je zou willen hebben. Ben je meer een mantel persoon dan zal een langere jas beter bij je passen. Als je vaak buiten te vinden bent in het bos, op het strand of graag met wandelvakantie gaat in de bergen dan is een korte sportieve jas meer voor jou.

Let vooral goed op hoe hoog het inzetstuk in de jas geritst kan worden. Bij de goedkopere jassen zul je merken dat het gat voor het hoofdje van je kindje erg laag zit waardoor je kindje niet helemaal bedekt wordt en beschermd is tegen de wind en regen. Als je graag het verschil wil weten tussen de goedkopere en duurdere opties lees dan deze blog eens.

Als je de draagjas ook als zwangerschapsjas wil gaan gebruiken moet je er op letten dat er een zwangerschapsinzetstuk bij zit of de jas groot genoeg is dat je babybuik er in past. Bij sommige draagjassen is het draaginzetstuk 2 in 1, je kunt hem dus ook als zwangerschapsinzetstuk gebruiken.

Welk materiaal vind je fijn?

Het verschil in materiaal kan ook een grote factor zijn in je keuze. Een wollen jas is bijvoorbeeld heerlijk temperatuur regulerend en lekker warm, een softshell jas is ademend, winddicht en waterafstotend. Let wel dat je kindje een warmtebron is en de draagzak/draagdoek een extra laagje is, dus je keuze in je materiaal ook afhangt of je erg warmbloedig bent of je het snel koud hebt. Hierin kun je dus ook terug naar je vraag waar je hem voor gaat gebruiken, als ‘gewone’ jas of als ‘sportieve’ jas. Als je keuze voor een sportieve jas is gevallen dan wil je een jas die vocht goed afvoert, winddicht en waterafstotend is. De verschillende materialen en wat de eigenschappen zijn kun je allemaal hier vinden.

Wil je alleen gaan buikdragen dan is een draagjas met een insert die alleen voor ingeritst kan worden prima, maar wil je ook op de rug gaan dragen dan moet je goed opletten of er ook een mogelijkheid is om een insert achter in de jas in te kunnen ritsen.

Weet je nog niet helemaal zeker of een draagjas wel wat voor jou is en wil je je ook oriënteren op andere mogelijkheden? Dan kun je deze blog eens lezen.

Tot slot 😉

Het kiezen van een draagjas is dus net als het kiezen van een draagzak of draagdoek, heel persoonlijk. En ook hier geldt, wat voor de een fijn zit hoeft bij de ander niet perse lekker te zitten. Bedenk dus van te voren goed wat het doel is van jouw draagjas en ga daarna op zoek naar de perfecte match! Heb je vragen of kom je er gewoon niet uit? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag!