Over ons

Wat leuk dat je terecht bent gekomen bij Mawaho! Ben je nieuwsgierig naar wie we zijn? Lees dan snel verder ;).

Hoe ons draagavontuur begon

Hoi! Ik ben Andrea, 7 jaar geleden kwam mijn eerste dochtertje Benthe ter wereld en ik kwam er al snel achter dat een wandelwagen met een grote hond van 35+ kg niet echt een goede combinatie was. Een rekbare draagdoek had ik ergens liggen en een tweedehands draagzak van chicco (tja, je moet ergens beginnen). Al snel kwam ik erachter dat deze draagzak geen goed idee was, dus gingen we de rekbare doek maar eens proberen. Ook hier kon ik niet écht vriendjes mee worden. Nadat ik op zoek was gegaan naar een andere knoop voor deze doek en de knoop voor een geweven draagdoek ermee knoopte was ik al wat meer overtuigd. Maar je ziet de bui al hangen, dat kan natuurlijk ook niet. Weer ging ik op onderzoek en zo dook ik in “the rabbithole” van het babydragen.

Mijn eerste draagzak was een tweedehands Storchenwiege, hierna kwam mijn eerste geweven draagdoek (een prachtige Little Frog) en hierna was het hek van de dam. In de tussentijd won ik ook nog een draagvest, want eentje kopen, dat was toch niet nodig? Het eerste anderhalf jaar droeg ik mijn dochter dagelijks, er kwamen meer geweven doeken bij en een Tula draagzak belandde ook in het assortiment. Ik leerde rugdragen van een draagconsulent bij mij in de buurt en pakte elk draagmomentje wat ik maar pakken kon mee.

mamalila wollen positie en draagjas berry mawaho.nl

Zo is Mawaho geboren

In 2017 kwam ik bij ikbenmama terecht. Daar begon ik naast mijn baan in het tuincentrum met de socials bijhouden. Dit vond ik natuurlijk supertof! Omdat ik zo’n affiniteit had met dragen, vroegen ze of ik de draagconsulenten opleiding wilde gaan doen, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Toen vielen er ook wel wat dingetjes op zijn plek, vooral waarom de rekbare doek niet goed lukte, dus ik raad iedereen die wil gaan dragen een draagconsult aan!

Vanaf dat punt ging alles in een sneltreinvaart, Maarten & Yvonne -eigenaren van ikbenmama- hadden een idee voor een draagjassen webshop. Maar ze hadden zelf hun handen al vol aan ikbenmama en vroegen of ik dat wilde doen. Altijd heb ik al zelf een winkel willen hebben, nooit gedacht dat het er ook echt van zou komen! En dit past natuurlijk perfect in mijn straatje. Babydragen kan ik uren over vertellen, en nu ook over de draagjassen, vesten en draagcovers die erbij horen ;).

Na veel wikken en wegen, overleggen en bedenken zei ik mijn baan op en was Mawaho geboren. Vanaf dat punt was het mijn kindje. Kennis vergaren, webshop opzetten, blogs schrijven, testen de hele reutemeteut. En ik kan je vertellen, dat heb je niet zo 1.2.3 gedaan ;).

Wat betekent Mawaho?

Mawaho betekent buiten en komt uit het Hawaiiaans. De Hawaiianen hebben maar 13 letters in hun alfabet en daar kunnen ze alle woorden mee maken die ze nodig hebben. Een beetje zoals de positie- en draagjassen. Één jas, meerdere functies. Het blijft hangen (al hebben sommige mensen wat moeite met de uitspraak), en is niet alledaags. Tegenwoordig zijn we een begrip in de Nederlandse draagwereld, zeg je draagjas dan zeg je Mawaho!

Na 5 jaar

Mawaho is in 2018 online gegaan en inmiddels zijn we nog een kindje (die je ook heel vaak op filmpjes en foto’s voorbij ziet komen op de socials ;)) en heel veel draaguren verder. Gaat de jongste volgend jaar alweer naar de basisschool (waarom gaat die tijd zo snel!), help ik nog steeds (aankomende) ouders met het dragen van hun kindje via ikbenmama als draagconsulent. Maar ook vanuit mijn passie, plezier en kennis help ik je graag met het vinden van de positie- en draagjas, positie- en draagvest of draagcover die bij jullie past.

Liefs Andrea

mamalila oslo camel positie- en draagjas buikdragen sfeerfoto mawaho.nl